T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi

Haberler

Mrt

 

Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi Stem kulübü“Yarını İnşa Et” proje ekibi 21.03.2019 tarihinde, Konya Tarım 2019, 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarına gezi düzenledi.Bu geziye proje mentör öğretmeni Yasemin ÇETİNKAYA  ve okul müdür yardımcısı Adem ASAN eşlik etti.

 

Bu fuarda,STEM Kulübü proje ekibi, Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın  (TTGV) birlikte yürüttüğü “Yarını İnşa Et” programının çevre ve enerji alanında hazırlamakta olduklarısera projelerinin sektördeki ihtiyaç analizini tespit etmek için gözlemde bulundular ve ilgili kişilerle röportaj yaptılar.

 

Mrt

 

İnovaTİM projesi, Ticaret Bakanlığına ve Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altında 3 yıldır devam eden bir projedir. İnovaTİM; yapay zeka, nesnelerin interneti (IoT), inovasyon, bilgi çağı ekonomisi ve ihracat konularında lise ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerine 10 haftalık gönüllü eğitimler vermektedir. “Liselerde İnovasyon Eğitimi” olarak da bilinen İnovaTİMeğitimleri,bununla ilgili eğiticilerin eğitimine katılmışgönüllü üniversite öğrencileri tarafından verilmekte ve mentorlük sağlanmaktadır. Proje kapsamındaTürkiye genelinden 32 farklı ilde 300 lisede 14.500 lise öğrencisinin İnovaTİMeğitimlerden yararlandırılması sağlanacaktır. Bu eğitimlerile öğrencilerininovasyon, IoT, robotik kodlama,ihracat, ekonomive yapay zekâ konularında yetkin ve proje üretebilecek kabiliyete ulaşmaları hedeflenmektedir.

 

Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi, İnovaTİM projesinde yer alan seçilmiş okullardan biridir. Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesinde STEM Kulübü faaliyeti olarak 18 Şubattabaşlayan İnovaTİM eğitimleri Matematik öğretmeni Yasemin Çetinkaya’nın rehberliğinde yürütülmektedir.

 

Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi “inovasyoneğitimi”ve “yapay zekaeğitimi”alanlarında eğitimler devam etmektedir. İnovasyoneğitimi; Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Ahmet Akçatarafından veyapay zeka eğitimiNecmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencisi Nisanur Taşer tarafından verilmektedir. Eğitimlere STEM Kulübü öğrencileri ve ilgi duyan öğrenciler katılmaktadır.

 

Her geçen gün teknolojik cihazların hayatın daha çok içinde yer alması, yakın geleceğin akıllı cihazlar üzerine kurulacağının gözle görülür bir kanıtıdır. Bu eğitimin amacı; çevresini algılayan, birbiri ile insan müdahalesi olmaksızıniletişim kuran, kendi başına karar verip uygulayan robotik makinelerin nasıl hayata geçtiğini öğrencilere kavratmaktır.

 

Eğitimler sayesinde öğrencilerin, akıllı bir donanım projeyi fikir aşamasından alıpprototipürün aşamasına kadar olan süreci yaparak öğrenmeleri ve “ben de yapabilirim” özgüvenine sahip olmaları sağlanacaktır. Öğrencilerin aldıkları bu temel eğitimden sonra da kendilerini geliştirmelerini ve geleceği yazan bireyler olmalarını sağlamakbu programın en önemli hedefleri arasındadır.Bu eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere başarı belgesive sahip oldukları ve gelecekte geliştirebilecekleri yetenekleri ile ilgili yetenek değerlendirme raporu verilecektir.

 

Mrt

-

Resimlere,harflere, renklere başka açıdan bakmayı sağlayan, düşünen, sorgulayan , çözümleyen bireylerin oluşmasını sağlayan resimli bulmaca uyunu olan resfebe çalışması için matematik öğretmeni Zeynep KÜÇÜKÇALIK´ a teşekkür ediyoruz.

Mrt

25/02/2019-14/03/2019 tarihleri arasında düzenlenen okullar arası basketbol genç erkekler il yarışmalarında okulumuz Konya 3. olmuştur. Öğretmenimiz Osman ÇAMURLU ve  basket takımını tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

 

Okulumuz ÇEVRE KORUMA KULÜBÜ öğretmen ve öğrencileri, “SIFIR ATIK PROJESİ” kapsamında bitkisel atık yağların çevreye zararlarına dikkat çekmek ve bu yağların geri dönüşümü  konusunda  okulumuz genelinde bir farkındalık yaratma amacıyla “BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN TOPLANMASI” etkinliği düzenlediler.

 

                6 Mart 2019 günü düzenlenen bu etkinliğe destek veren tüm okul öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz..

 

Mrt

 

              ÇEVRE KORUMA KULÜBÜ öğretmen ve öğrencileri okulumuz bahçesinde sokak hayvanları kedilerin barınması için küçük bir kulübe ile  okul bahçesindeki ağaçlara da baharın müjdecisi kuşlar için  kuş yuvaları  yaptı.(08.03.2019)

 

                Etkinliğimize destek veren öğretmen ve okul hizmetlilerimize teşekkür ederiz..

 

Mrt

Okulumuz  10/E sınıfı ile Mevlana Sevgi Evlerine ziyarette bulunduk.Kurum Müdürü Mustafa UZUN  beyin yakın ilgisiyle karşılandık:kendisine teşekkür ediyoruz. Kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklara devletimizin her türlü imkanı sağladığını gördük.

Mrt

 

           Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi STEM Kulübü öğrencileri Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi’ne 7 Mart 2019 tarihinde bir inceleme ve araştırması gezisi gerçekleştirdi.

 

STEM Kulübü proje ekibi,Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın  (TTGV) birlikte yürüttüğü “Yarını İnşa Et”programınaçevre ve enerji alanında hazırlamakta oldukları bir proje ile katılmayı planlamaktadır.  “Yarını İnşa Et” programı Türkiye’deki 9-10-11. Sınıf öğrencilerine yönelik bir dijital dönüşüm eğitim programıdır.

 

STEM Kulübü proje ekibi, ileri teknolojinin kullanıldığı Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi seralarını yerinde görüp incelemeler yaptı.  Bu teknik gezide proje ekibi kendi tasarladıkları projeleri hakkında alanında, uzman öğretim üyeleri ile bilgi alışverişinde bulundu, projelerinin pratik uygulamadaki karşılığını yerinde görüp inceledi ve projeleri için yeni fikirler edinme fırsatı yakaladı.

 

Bu teknik gezi,STEM Kulübü proje ekibinde yer alan Günay Melih Arslan, B.Eren Ünüvar, Oğuzhan İpteş, Tahir Furkan Sarıdiken, Ayşe Miray Türker; kulüp rehber sorumlusuve proje yürütücüsü matematik öğretmeni  Yasemin Çetinkaya; kulüp rehber sorumlusu tarih öğretmeni Süleyman Ekşi;  Okul Müdürü Şaban Yavuz ve Müdür Yardımcısı Adem Asan’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Bu gezide proje ekibine Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. H.Özkan Sivritepe tarafından bilgi verildi.

 

STEM Kulübü proje ekibi, gerçekleştirilen bu inceleme ve araştırması gezisi ile tasarladıkları projelerinin aslında gerçek yaşamda ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu kavradılar.

 

Mrt

Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi´nde üç ayların başlangıcı kabül edilen şivlilik büyük bir coşkuyla kutlandı.

Şbt

22-24 Şubat 2019 tarihinde Karaman´da yapılan Türkiye Judo Şamipiyonası 50kg. da  yarışan Musa MIH tüm rakiplerini yenerek Türkiye 1 olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

Şbt

 

Okulumuz matematik öğretmenlerinden Sibel Hatipoğlu tarafından 20/02/2019 tarihinde düzenlenen " Soyuttan somuta Matematik bunun neresinde ? " sergisi katılımcılar tarafından büyük ilgi ve hayranlık topladı 9/A ve 9/B sınıfı öğrencilerinin tamamımın katılımı ile gerçekleşen serginin amacı öğrencilerin matematik dersinde    kullandıkları teoremlerin özelliklerin ve formüllerin günlük yaşamda ne kadar çok işe yaradığını ve bu teoremlerin somut örneklerinin  de bulunduğunu,keşfetmeleri sağlamak

 

öğrencilerin her biri farklı bir konu seçerek bu konu ile ilgili veri toplama  değerlendirme ve sonuca ulaşma basamaklarını kullanarak yaparak- yaşayarak öğrenme yönteminden yararlandılar. Sergiye katılan Milli Eğitim Bakan Danışmanı Prof. Mustafa YAVUZ  Milli Eğitim Müdürleri Şube Müdürleri ve Okul  Müdürleri sergiyi ilgi ile dinleyerek öğrencilere teşekkür ettiler.

 

Şbt

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Gençler Arası Tiyatro Yarışmasının il etabı 20.02.2019 Çarşamba günü saat 14.00´te Selçuklu Gençlik Merkezinde yapıldı.

 

 

 

Altı okulun katıldığı yarışmanın finalinde Erbil Koru Anadolu Lisesi ile Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi kıyasıya mücadele etti. Heyecanın zirveye ulaştığı temsillerde BEN ANADOLUYUM adlı oyunuyla ONHAL tiyatro ekibi birinci olarak Bölge yarışmasında Konya´yı temsil etme hakkı kazandı.

 

Dumlupınar Gençlik Merkezi Tiyatro Solonundaki yarışmanın ardından düzenlenen törende öğrencilere başarı belgesi verildi.

 

Törende söz alan Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Yazıcı “Gençlerimizin böylesine önemli bir etkinlikte yer almaları bizleri mutlu ediyor. “Dedi ve ardından tiyatronun insana insanı insanla anlatma sanatı olduğunu hatırlatarak kendisinin de geçmişte tiyatroda rol aldığını ve yönetmenlik yaptığını belirtti.

 

Ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

İl birinciliğinin ardından görüşlerini aldığımız Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Şaban YAVUZ ise şunları söyledi”. Bugün haklı bir gurur yaşıyoruz. Öncelikle bize bu güzellikleri yaşatan öğrencilerimizi kutluyorum. Çok çalıştılar ve karşılığını birinci olarak aldılar. Hiçbir başarının tesadüfi olmadığını bir kez daha bizlere gösterdiler. Bu arada öğrencilerimizin yarışmaya hazırlık sürecinde her türlü desteği bize sağlayan YKSM´ye de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimizin bölge yarışmasında Konya´mızı başarıyla temsil edeceklerine yürekten inanıyorum.”

 

Şbt

SİMURG düşünce ve sanat topluluğu kuruldu.

Şbt

 

HÂDİMİ den HALİSDEMİR’E

 

Proje hakkında

 

*Öğrencilere, rol model alacağı alternatifler sunmak
*Öğrencilere rol model alacağı alternatiflerin "Milli değerlerimiz"le örtüşen özelliklerini öne çıkarmak
*Değerler Eğitimi çerçevesinde düşünerek öğrenciye rol model seçiminde kılavuz kriterler oluşturulması benimsetilecek
*Öğrencilere rol model olacak kişilerin kişiliklerinin ve tutumlarının
"Değerler Eğitimi" açısından öne çıkarılması
*Rol model seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar kavratmak
*Türk bilim insanı olarak Konya´nın bir değeri HADİMİ´yi ve Türk askeri olarak HALİSDEMİR´in alternatif rol model taraflarını öne çıkarmak.
*Popüler kültürün rol model seçimindeki yeri ve bu seçimin isabetli olması için göz önünde bulundurulması gereken milli ve manevi değerlerimiz



 

 

ZAMAN VE MEKAN

 

Proje hakkında

Öğrencilerde, yakın çevrelerinde yer alan kültürel mirası tanıdıkça çevre bilinci gelişmektedir. Çevre bilinci gelişen bireyler; tarihi mekânları koruma alışkanlığı edinebilmekte, kültürel mirasın çeşitli yönlerini keşfetmekte, Geçmişle günümüz arasında bağlantı kurma becerisi kazanmakta, farklı yorumlamalar ve ön yargıların varlığının farkında olabilmektedirler. Bu projede öğrenciler İlk kuruluşundan günümüze kadar Konya ilinde varlık göstermiş olan medeniyetler hakkında bilgi edinerek bu bilgileri çevre ile paylaşacaklardır. Böylelikle hem kendileri çevrelerinde yer alan kültürel varlıkları tanıyacaklar hem de elde ettikleri bilgileri içinde bulundukları topluma yayma çalışması gerçekleştireceklerdir.

 

 

 

Şbt

Öğretmenimiz Duran Çetin’in yayımlanmış kitaplarından Çılgın Okul isimli romanı Birleşik Arap Emirlikleri´ndeki bir yayınevi tarafından Arapçaya çevrilerek Arap dünyasına dağıtımı yapıldı. Elliye yakın kitabı bulunan yazarımızın başarısından dolayı tebrik ediyor, kültürümüzle yoğrulmuş kitaplarının başka dillere çevrilmesinden dolayı mutlu oluyoruz. Yolun açık olsun Duran hocam…