E TWİNNİNG PROJELERİMİZ

HÂDİMİ den HALİSDEMİR’E

Proje hakkında

*Öğrencilere, rol model alacağı alternatifler sunmak
*Öğrencilere rol model alacağı alternatiflerin "Milli değerlerimiz"le örtüşen özelliklerini öne çıkarmak
*Değerler Eğitimi çerçevesinde düşünerek öğrenciye rol model seçiminde kılavuz kriterler oluşturulması benimsetilecek
*Öğrencilere rol model olacak kişilerin kişiliklerinin ve tutumlarının
"Değerler Eğitimi" açısından öne çıkarılması
*Rol model seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar kavratmak
*Türk bilim insanı olarak Konya´nın bir değeri HADİMİ´yi ve Türk askeri olarak HALİSDEMİR´in alternatif rol model taraflarını öne çıkarmak.
*Popüler kültürün rol model seçimindeki yeri ve bu seçimin isabetli olması için göz önünde bulundurulması gereken milli ve manevi değerlerimiz

ZAMAN VE MEKAN

Proje hakkında

Öğrencilerde, yakın çevrelerinde yer alan kültürel mirası tanıdıkça çevre bilinci gelişmektedir. Çevre bilinci gelişen bireyler; tarihi mekânları koruma alışkanlığı edinebilmekte, kültürel mirasın çeşitli yönlerini keşfetmekte, Geçmişle günümüz arasında bağlantı kurma becerisi kazanmakta, farklı yorumlamalar ve ön yargıların varlığının farkında olabilmektedirler. Bu projede öğrenciler İlk kuruluşundan günümüze kadar Konya ilinde varlık göstermiş olan medeniyetler hakkında bilgi edinerek bu bilgileri çevre ile paylaşacaklardır. Böylelikle hem kendileri çevrelerinde yer alan kültürel varlıkları tanıyacaklar hem de elde ettikleri bilgileri içinde bulundukları topluma yayma çalışması gerçekleştireceklerdir.

14-02-201914-02-2019

Yayın: 14.02.2019 - Güncelleme: 14.02.2019 13:47 - Görüntülenme: 1271