T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi

İnovaTİM projesi Yapay Zeka ve İnovasyon Eğitimleri

 

İnovaTİM projesi, Ticaret Bakanlığına ve Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altında 3 yıldır devam eden bir projedir. İnovaTİM; yapay zeka, nesnelerin interneti (IoT), inovasyon, bilgi çağı ekonomisi ve ihracat konularında lise ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerine 10 haftalık gönüllü eğitimler vermektedir. “Liselerde İnovasyon Eğitimi” olarak da bilinen İnovaTİMeğitimleri,bununla ilgili eğiticilerin eğitimine katılmışgönüllü üniversite öğrencileri tarafından verilmekte ve mentorlük sağlanmaktadır. Proje kapsamındaTürkiye genelinden 32 farklı ilde 300 lisede 14.500 lise öğrencisinin İnovaTİMeğitimlerden yararlandırılması sağlanacaktır. Bu eğitimlerile öğrencilerininovasyon, IoT, robotik kodlama,ihracat, ekonomive yapay zekâ konularında yetkin ve proje üretebilecek kabiliyete ulaşmaları hedeflenmektedir.

 

Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi, İnovaTİM projesinde yer alan seçilmiş okullardan biridir. Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesinde STEM Kulübü faaliyeti olarak 18 Şubattabaşlayan İnovaTİM eğitimleri Matematik öğretmeni Yasemin Çetinkaya’nın rehberliğinde yürütülmektedir.

 

Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi “inovasyoneğitimi”ve “yapay zekaeğitimi”alanlarında eğitimler devam etmektedir. İnovasyoneğitimi; Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Ahmet Akçatarafından veyapay zeka eğitimiNecmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencisi Nisanur Taşer tarafından verilmektedir. Eğitimlere STEM Kulübü öğrencileri ve ilgi duyan öğrenciler katılmaktadır.

 

Her geçen gün teknolojik cihazların hayatın daha çok içinde yer alması, yakın geleceğin akıllı cihazlar üzerine kurulacağının gözle görülür bir kanıtıdır. Bu eğitimin amacı; çevresini algılayan, birbiri ile insan müdahalesi olmaksızıniletişim kuran, kendi başına karar verip uygulayan robotik makinelerin nasıl hayata geçtiğini öğrencilere kavratmaktır.

 

Eğitimler sayesinde öğrencilerin, akıllı bir donanım projeyi fikir aşamasından alıpprototipürün aşamasına kadar olan süreci yaparak öğrenmeleri ve “ben de yapabilirim” özgüvenine sahip olmaları sağlanacaktır. Öğrencilerin aldıkları bu temel eğitimden sonra da kendilerini geliştirmelerini ve geleceği yazan bireyler olmalarını sağlamakbu programın en önemli hedefleri arasındadır.Bu eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere başarı belgesive sahip oldukları ve gelecekte geliştirebilecekleri yetenekleri ile ilgili yetenek değerlendirme raporu verilecektir.

 

19-03-201919-03-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2019 - Güncelleme: 19.03.2019 09:13 - Görüntülenme: 637
  Beğen | 2  kişi beğendi