YARINI İNŞA ET..

Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi STEM Kulübü öğrencileri Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi’ne 7 Mart 2019 tarihinde bir inceleme ve araştırması gezisi gerçekleştirdi.

STEM Kulübü proje ekibi,Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın  (TTGV) birlikte yürüttüğü “Yarını İnşa Et”programınaçevre ve enerji alanında hazırlamakta oldukları bir proje ile katılmayı planlamaktadır.  “Yarını İnşa Et” programı Türkiye’deki 9-10-11. Sınıf öğrencilerine yönelik bir dijital dönüşüm eğitim programıdır.

STEM Kulübü proje ekibi, ileri teknolojinin kullanıldığı Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi seralarını yerinde görüp incelemeler yaptı.  Bu teknik gezide proje ekibi kendi tasarladıkları projeleri hakkında alanında, uzman öğretim üyeleri ile bilgi alışverişinde bulundu, projelerinin pratik uygulamadaki karşılığını yerinde görüp inceledi ve projeleri için yeni fikirler edinme fırsatı yakaladı.

Bu teknik gezi,STEM Kulübü proje ekibinde yer alan Günay Melih Arslan, B.Eren Ünüvar, Oğuzhan İpteş, Tahir Furkan Sarıdiken, Ayşe Miray Türker; kulüp rehber sorumlusuve proje yürütücüsü matematik öğretmeni  Yasemin Çetinkaya; kulüp rehber sorumlusu tarih öğretmeni Süleyman Ekşi;  Okul Müdürü Şaban Yavuz ve Müdür Yardımcısı Adem Asan’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Bu gezide proje ekibine Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. H.Özkan Sivritepe tarafından bilgi verildi.

STEM Kulübü proje ekibi, gerçekleştirilen bu inceleme ve araştırması gezisi ile tasarladıkları projelerinin aslında gerçek yaşamda ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu kavradılar.

11-03-201911-03-201911-03-201911-03-201911-03-201911-03-201911-03-2019

Yayın: 11.03.2019 - Güncelleme: 11.03.2019 16:42 - Görüntülenme: 1266