T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi

Haberler

May

May

Nis

Tem

Ekm

Okulumuzda Yazarlık Eğitimi Çalışması Başladı Elli kitabı yayımlanmış Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Duran Çetin öğrencilerimizin yazma yeteneklerini geliştirmek için yazı atölyesi çalışması başlattı. Yoğun ilgi gören çalışmaların ilk toplantısı okul konferans salonunda gerçekleşti. Yazmanın gerekliliği konusunun işlendiği ilk buluşmada çalışmaların nasıl yürütüleceği de anlatıldı. Öğretmenimiz ve yazar adayı öğrencilerimize başarılar dileriz

Ekm

 

Okulumuzda her yıl geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan Aşure Etkinliği okul bahçemizde gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, İslam inancı açısından oldukça önemli olan Muharrem ayı dolayısıyla 11. Sınıf öğrencileri tarafındanhazırlanan aşureler cuma namazı sonrası tüm öğretmen ve öğrencilerimize ikram edildi

Haz

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail DEMİRBAŞ'ın rehberliğinde  Bir bilenle bilge nesil yarışmasına hazırlanan 11 sınıf öğretncimiz Esma ATEŞ Konya 1. olarak bizi gururlandırmıştır. Öğrencimiz ve öğretmenizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 

Haz

 

Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) iş birliğiyle düzenlenen "Yarını İnşa Et" projesi kapsamında liseli gençler;çevre, enerji ve akıllı şehir alanlarında ürettikleri projelerle ödüllerini aldılar. Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi ONHALproje ekibi EK-YAT Akıllı Sera Projesi ile Türkiye finalinde ödül alarak bizleri gururlandırdı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile gerçekleştirilen "Yarını İnşa Et" projesi kapsamında; Türkiye’nin farklı illerinden 9 – 10 - 11. sınıflardaki öğrenci ekipleri akıllı şehirler, çevre ve enerji alanlarında, çevrelerinde gördükleri sorunlara çözüm sunan teknoloji temelli projeler ürettiler. 845 öğrencinin Arduino teknoloji kitleri aracılığıyla 165 farklı fikir geliştirdiği proje kapsamında kendi illerinde finale kalan 20 farklı proje grubu, bağımsız bir jüri tarafından İstanbul’da değerlendirildi.Türkiye finalinde başarılı olan 5 proje ekibi Sabancı Üniversitesi Collaboration Space'de 5 günlük “maker kampı” ile ödüllendirildi.

 

Türkiye finalinde jüri; Konya Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi, Konya Atatürk Anadolu Lisesi, Mardin Kızıltepe Fen Lisesi, Adana liseleri (Kurttepe Şehit Ali Öztaş MTAL, Final Fen Lisesi ve Varda Koleji) ve Trabzon Düzköy Nazım Kayhan MT Anadolu Lisesi projelerini ödüle layık gördü. Konya ve Türkiye genelinde sergiledikleri başarıdan dolayı Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi EK-YAT proje ekibini kutlarız.

 

EK-YAT Akıllı Sera projesimatematik öğretmeni Yasemin Çetinkaya öncülüğünde okulumuzöğrencileri İbrahim Enes Baloğlu, Tahir Furkan Sarıdiken, Bekir ErenÜnüvar, Oğuzhan İpteş ve Ayşe Miray Türker'den oluşan ekip ile gerçekleştirilmiştir.

 

EK-YAT Akıllı Sera projesi;güneşin durumuna göre hareket eden güneş enerjisi panellerinin kullanıldığı, otomatik olarak veya Bluetooth kontrollü hava, toprak ve nem oranlarına bakılarak sulamanın yapıldığı, sıcaklığındüzenli ölçülerek ısıtma ve soğutmanın gerçekleştiği, şiddetli yağmur veya karda çatınınotomatik kapandığı, klasik müzikle ve mor ışıkla verimin artırıldığı çevreci ve kullanıcı dostu akıllı bir sera kitidir.

 

Yarını İnşa Et projesi kapsamında elde ettikleri üstün başarıdan dolayı öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

Tem

Oryantiring seminer programı kapsamında Müdürümüz Şaban Yavuz öncülüğünde okulumuz öğretmenleri olarak 27 Haziran Perşembe günü Derebucak/ İbradı - Altınbeşik Mağarasını kapsayan bir doğa gezisi düzenledik. Paylaşımın ve birlik beraberlik duygusunun üst düzeyde gerçekleştiği bu etkinlikte yakın bölgemizin doğal güzelliklerini, tarihi zenginliklerini bir arada görme ve tanıma fırsatı bulduk. Sayın Milli Eğitim Bakanımıza seminer çalışma programına böylesi etkinliklerde bizleri bütünleştirici yaklaşımlara vesile oldukları için ONHAL olarak teşekkür ediyoruz

May

May

May

Okulumuzda yapılan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması okul salonu'nda yapıldı. Yoğun ilgi gören yarışma sonucunda, erkeklerde; 1- 10-E sınıfından Ali Ulvi Demirlek 2- 9-E sınıfından Veyis Ceylan 3- 9-E sınıfından İshak Şentürk dereceye girdiler. Öğleden sonra okul salonda yapılan kızlar arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında; 1- Hatice Şeyma Yavuz 2-Emine Sıla Güzel 3-Emine Nur Çördükoğlu dereceye girdiler. Öğrencilerimizi tebrik eder emeği geçenlere teşekkür ederiz

May

 

Okulumuz Stem Kulübü proje ekibi,Şubat-Mayıs ayları arasında zorlu ve dikkat gerektiren çalışmalarından sonra “EKYAT” isimli otomatik bir sera kiti protitipi geliştirdiler.

 

Sabancı Vakfı ve TürkiyeTeknoloji Geliştirme Vakfının (TTGV) birlikte yürüttüğü “Yarını İnşa Et “ programı çerçevesinde yürütülen yarışmaya bu projeleri ile katıldılar . Konya ilinden başvuran 32 proje içerisinde ilk beşin içerisinde (sıralamanın belirtilmediği) yer alarak güzel bir başarıya imza attılar. 27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde  İstanbul Sabancı Center (Sabancı Kuleleri) ‘da yapılacak olan ikinci etabın final yarışmasında yer alarak 20 proje ile tekrar yarışacaklardır.

 

              “EKTAT” proje ekibinde yer alan İbrahim Enes Baloğlu, Oğuzhan İpteş , Tahir Furkan Sarıdiken, Bekir Eren Ünüvar, Ayşe Miray Türker öğrencilerimizi ve projenin mentör(Matematik )öğretmeni  Yasemin Çetinkaya’yı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

May

 

2 Mayıs 2019 tarihinde ,okulumuzda yürütülen e Twinnining projeleri kapsamında  Konya taşınmaz kültür varlıkları gezisi düzenlendi.Konya gezisine   e Twinning projelerinde çalışan 36 öğrencimiz götürüldü.

 

 

 

SÜLEYMAN EKŞİ hocamızın yürüttüğü‘’ZAMAN VE MEKAN ‘’projesinin amacı :

 

 Öğrencilerimiz,  İlk kuruluşundan günümüze kadar Konya ilinde varlık göstermiş olan medeniyetler hakkında bilgi edinerek bu bilgileri çevre ile paylaşacaklardır. Çevre bilinci gelişen bireyler; tarihi mekânları koruma alışkanlığı edinebilmekte, kültürel mirasın çeşitli yönlerini keşfetmekte, Geçmişle günümüz arasında bağlantı kurma becerisi kazanmakta, farklı yorumlamalar ve ön yargıların varlığının farkında olabilmektedirler.

 

 

 

GÜLTEN ERTEKİN hocamızın yürüttüğü ‘’GEOGEBRA WITH MATHEMATICS’’projesinin amacı:

 

Geogebra ve web 2 araçları ile matematik ve geometriyi görsel etkileyici sevimli heyecanlı kolay öğrenilebilen bir derse çevirmek ,başarıyı arttırmak,matematik ve geometriyi sevdirmek 
dersi görsel ve unutulmaz hale getirmek öğrencide iz bırakmak, dersi grafik çizimleriyle eğlenceli hale getirmek, öğrencileri araştırma uygulama konusunda teşvik etmek meraklandırmak..

 

 

 

NAZAN YILMAZER hocamızın yürüttüğü ‘‘YARINLARIM İÇİN ELİMİ TUT’’projesinin amacı:

 

Günümüzde eğitim öğretim sürecinde en önemli sorunlardan birisi de öğrencilerin etkili ve verimli ders çalışmamalarıdır. Bu projede, değişik okul türlerindeki lise öğrencilerinin ders çalışmasını engelleyen faktörlerin (çevresel, kişisel vb.) belirlenmesi ve tespit edilen sorunlara yönelik etkili çözümlerin üretilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerimize yoğun yazılı haftası öncesinde  moral,motivasyon,özgüven kazandırmak,teknoloji bağımlılığından kurtarmak ,okul dışı zamanı planlamak ,yakın çevremizi yerinde tanımak,yaparak yaşayarak öğrenmek ve  sonuçta hedefler koyarak  başarıyı yakalamak amacıyla gezi düzenlenmiştir.

 

 

 Öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz

May

 

Zaman ve Mekan adlı e-Twinning projesi kapsamında Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesinde düzenlenen konferansta “Konya’da Yer Alan Kültür Varlıklarının Yeri ve Önemi” konusu işlendi. Konferans “Geçmişten Günümüze Konya” adlı sunu ile başladı. Konya halkının Konya’daki taşınmaz kültür varlıkları hakkında bilgilerin ölçülmesi amacıyla yapılan anket sonuçlarının değerlendirilmesi ile devam eden programda konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet Çaycı ağırlandı.

 

Sayın Çaycı yapılan proje hakkında değerlendirmelerde bulundu ve “Doğrusu gençler öyle bir çalışma yapmış ki buna gıpta etmemek mümkün değil. Böyle bir çalışmanın yapılmış olması sevindirici. Biz Anadolu coğrafyasının içinde Konya gibi çok önemli bir şehirde bulunuyoruz. Bu şehirde olmanın da ayrıcalıkları var. O yüzden anlaşılan o ki bir vukufiyet meselesi peyda etmiş ve arkadaşlar böyle bir proje peşine düşmüş. İçinde bulunduğumuz şehri tanımak için çok önemli şeyler yapmışlar. Bu yönüyle takdire şayandır.” sözleri ile yapılan çalışmanın önemini vurgulamak istediğini belirtti. Ardından çeşitli fotoğraflarla zenginleştirdiği sunusuyla birlikte Konya’da bulunan bir çok tarihi eserin mimarisi ve tarihçesi hakkında dinleyenleri bilgilendirdi.

 

Sayın Çaycı konuşmasında geçmişten günümüze ulaşamayan bir takım eserlerin olduğuna değindi ve “Diyeceksiniz ki bu eserler nereye gitti. İşte bu soruların cevabını da büyük oranda kendi içimizde aramak zorundayız. Kendi elimizle, bu topraklarda yaşayan bizden öncekiler ve bizler yok ettik.” sözleri ile tarihi eserlerin korunması gerektiğinin altını çizdi. Program okul müdürümüz Sayın Şaban Yavuz tarafından Prof. Dr. Ahmet Çaycı’ya plaket takdim edilmesi ile sona erdi.