T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi

ZAMAN VE MEKAN

 

Zaman ve Mekan adlı e-Twinning projesi kapsamında Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesinde düzenlenen konferansta “Konya’da Yer Alan Kültür Varlıklarının Yeri ve Önemi” konusu işlendi. Konferans “Geçmişten Günümüze Konya” adlı sunu ile başladı. Konya halkının Konya’daki taşınmaz kültür varlıkları hakkında bilgilerin ölçülmesi amacıyla yapılan anket sonuçlarının değerlendirilmesi ile devam eden programda konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet Çaycı ağırlandı.

 

Sayın Çaycı yapılan proje hakkında değerlendirmelerde bulundu ve “Doğrusu gençler öyle bir çalışma yapmış ki buna gıpta etmemek mümkün değil. Böyle bir çalışmanın yapılmış olması sevindirici. Biz Anadolu coğrafyasının içinde Konya gibi çok önemli bir şehirde bulunuyoruz. Bu şehirde olmanın da ayrıcalıkları var. O yüzden anlaşılan o ki bir vukufiyet meselesi peyda etmiş ve arkadaşlar böyle bir proje peşine düşmüş. İçinde bulunduğumuz şehri tanımak için çok önemli şeyler yapmışlar. Bu yönüyle takdire şayandır.” sözleri ile yapılan çalışmanın önemini vurgulamak istediğini belirtti. Ardından çeşitli fotoğraflarla zenginleştirdiği sunusuyla birlikte Konya’da bulunan bir çok tarihi eserin mimarisi ve tarihçesi hakkında dinleyenleri bilgilendirdi.

 

Sayın Çaycı konuşmasında geçmişten günümüze ulaşamayan bir takım eserlerin olduğuna değindi ve “Diyeceksiniz ki bu eserler nereye gitti. İşte bu soruların cevabını da büyük oranda kendi içimizde aramak zorundayız. Kendi elimizle, bu topraklarda yaşayan bizden öncekiler ve bizler yok ettik.” sözleri ile tarihi eserlerin korunması gerektiğinin altını çizdi. Program okul müdürümüz Sayın Şaban Yavuz tarafından Prof. Dr. Ahmet Çaycı’ya plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

 

10-05-201910-05-201910-05-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.05.2019 - Güncelleme: 10.05.2019 16:32 - Görüntülenme: 852
  Beğen | 2  kişi beğendi