ULUSLARARASI BİLGE KUNDUZ ETKİNLİĞİ

Enformatik/ Algoritmik Düşünme ve Bilge Kunduz Etkinliği

Enformatik; bilginin nasıl üretildiği, iletildiği ve kullanıldığını inceleyen, insan yaşamının vazgeçilmezi olan bir bilim dalıdır. Bilginin organizasyonu ve sınıflandırılmasını içerdiğinden özellikle bilgisayar ve iletişim teknolojileri alanında kendine yer bulur. Eğitim-öğretim açışından değerlendirildiğinde, enformatik ve bilgi-işlemsel düşünme ile eleştirel, analitik, mantıklı ve özgün düşünme becerilerinin gelişmesinin bireylere sağlayacağı en önemli kazanım olduğu söylenebilir. Bilgi-işlemsel düşünmenin diğer düşünme becerilerinden farklı yönünün insan-bilgisayar iletişiminin en üst düzeyde olmasıdır diyebiliriz. Ayrıca bilgi-işlemsel/enformatik düşünme; okuma, yazma ve temel matematik kavramlarının evrensel bir yetenek olarak algılanmasıdır. Öğrencilerin bilgi-işlemsel düşünme yetenekleri ile çözümleri test etmek ve geliştirmek için teknolojik yöntemlerden yararlanarak problemleri çözmeleri ve çeşitli stratejiler geliştirerek bunları kullanma becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Bu bağlamda okulumuzda öğretim programlarında etkin bilişim teknolojilerinin kullanımı bileşeni kapsamında, enformatik, algoritmik ve bilgi-işlemsel düşünme süreçlerinin yaygınlaştırılması ve öğrencilerin farkındalıklarının artırılması amacıyla Ankara Üniversitesi öncülüğünde okulumuz matematik öğretmeni Sibel HATIPOĞLU koordinatörlüğünde 9/A, 9/B ve 10/B sınıfı öğrencilerinden gönüllü olan 23 kişilik bir grupla ´Uluslararası Bilge Kunduz´ etkinliğine katıldık. Etkinliğe katılan öğrencilerimizin farklı bir bakış açısı kazandıklarını ve çok eğlendiklerini memnuniyetle öğrendik. Ayrıca etkinlikte 135 tam puan üzerinden 123 puan alarak okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencimiz Hasan Eymen KARTAL´ı ve öğretmenimiz Sibel HATİPOĞLU´nu da ayrıca kutluyoruz.

05-12-201805-12-201805-12-201805-12-201805-12-2018

Yayın: 05.12.2018 - Güncelleme: 05.12.2018 09:16 - Görüntülenme: 890