ONHAL ÜNİVERSİTE MUHABBET DEMİ OKUMALARI İLK BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ONHAL bünyesinde dört yıldır varlığını sürdüren Muhabbet Demi Topluluğu yaptığı etkinliklere bir yenisini daha ekledi. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Eskişehir, Kütahya, Erzincan, Afyonkarahisar illerindeki üniversitelerde okuyan ONHAL mezunu öğrencilerimize yönelik okuma halkaları oluşturuldu. ONHAL kültürünün oluşmasına dönük önemli bir adım olarak düşünülen MIHABBET DEMİ OKUMA HALKALARININ ilki bugün Camlı Köşk Kafem´de gerçekleştirildi. Etkinliğimize okul müdürümüz Şaban YAVUZ, müdür yardımcımız Ümüt SARIALTIN, Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimiz Musa AVCI, Yahya YILDIZ ve Onhal´den mezun olan üniversiteli öğrencilerimiz katıldı. Samimî bir ortamda gerçekleştirilen oturumda Ali AYÇİL´in "Yenilgiden Dönerken" isimli eseri müzakere edildi.

Muhabbet Demi manifestosu şu şekildedir:

• Muhabbet Demi; gruplar oluşturularak gençlerin ilmi, fikri, şahsi ve sosyal donanımlarını geliştirmeyi amaçlayan kitap/metin tahlillerinin yapıldığı kitap okuma gruplarıdır.

• Topluluğun amacı; donanım sahibi, dinamik, okuyan bir nesil inşasıdır.

• Toplulukta, çeşitli yazarların kitapları, kitaplarından bölümler veya kısa metinler tahlil edilecektir.

• Topluluk, haftalık veya iki haftada bir olmak üzere belirlenen bir yerde toplanacaktır.

• Bir moderatör eşliğinde metin veya kitap okunacak, ardından grup üyelerinin fikirleri alınacaktır. Daha sonra bu fikirler üzerinden en iyi olana ulaşılmaya çalışılacaktır. Neticede her bir toplantı fikri bir olgunluk ile sonuçlanacaktır.

• Her bir Muhabbet Demi topluluğu 3-10 kişiden oluşacaktır.

• Aynı grupta bulunan üyelerin yaşları birbirine olabildiğince yakın seçilecektir.

• Üyelerin seçilmesinde kriter, ciddiyet ve olgunluk olacaktır. İsteyen moderatörler, gruba yeterli gördüğü, yukarıdaki kriterlere uyan kişileri çağırabilecektir.

• Tüm Muhabbet Demi grupları senede bir veya iki kez toplanacak ve çeşitli istişarelerde, fikir alışverişlerinde bulunacaktır.

29-01-201929-01-201929-01-2019

Yayın: 29.01.2019 - Güncelleme: 30.01.2019 09:03 - Görüntülenme: 572