T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi

ONHAL BEYŞEHİR'DE...

 

Okulumuz tarih ve coğrafya öğretmenlerinin 10. Sınıf öğrencilerimize yönelik planladıkları "Beyşehir Gezisi"  başarıyla gerçekleştirilmiştir. Gezimiz; 18 Ekim Salı günü Müdür Yardımcısı Adem ASAN başkanlığında, Tarih Öğretmenleri Süleyman EKŞİ ve Yusuf KISA, Coğrafya Öğretmeni Mustafa ÖZÇAT ve İngilizce Öğretmeni Nuray Sancak ARSLAN gözetiminde 69 öğrencimizin katılımıyla okulumuzdan hareket edilerek başlamıştır.

 

         Konya Şehir Ormanı'nda doğa ile iç içe, birlikte, keyifli bir kahvaltı yapan gezi kafilemiz kısa bir yolculuktan sonra Sonsuz Şükran köyüne ulaşmıştır. Burada öğrencilerimiz profesyonel rehberlerden köydeki yerleşim, kültürel-sanatsal faaliyetler hakkında bilgi almış ve bu kültür mahallesini doyasıya gezerek gözlemler yapmışlardır.  

 

Bir tarafta Anamas Dağları diğer tarafta "Konya'nın denizi" olarak nitelendirilen Beyşehir Gölü kenarından yaptığımız yolculuk esnasında öğrencilerimiz adeta görsel bir şölen yaşadılar. Daha önce Beyşehir Gölü'nün bu taraflarına gelmeyen öğrencilerimiz gölün içindeki çok sayıdaki adaları, su kuşlarını ve bunların yaşam-üreme alanı olan sazlıkları da görme fırsatı bulmuşlardır.

 

Ecdadının izinin ve eserlerinin de peşine düşen gezi kafilemiz Kubadabad Sarayı'na kadar giderek Selçuklu ve Anadolu'nun yönetim merkezlerinden birisi olan bu sarayda yürütülen kazı çalışmalarını yerinde görmüş buradaki yetkililerden bilgi almıştır. Gönülleri ve gözleri doyuran bu ziyafette karnı acıkan ekibimiz güzel bir balıkçı restoranında Beyşehir Gölü'nün ünlü "sazan"ını yiyerek karnını da doyurmuştur.  "Göle gelip tekne gezisi yapmadan tabi ki olmaz!" diyen ekibimiz eğlenceli bir tekne turundan sonra Türk mimarisinin önemli eserlerinden olan Eşrefoğlu Cami ve külliyesini ziyaret etmiştir. Buradaki görevlilerden cami ve mimarisi hakkında bilgiler alarak caminin eşsiz manevi atmosferinde akşam namazı kılma fırsatı bulmuşlardır. Gezimiz dönüş yolculuğu sonrası okulumuz bahçesinde öğrencilerimizin ailelerine teslim edilmesiyle sona ermiştir. Gezimize katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

 

26-10-2022

19-10-202219-10-202219-10-202219-10-2022

 

26-10-202226-10-2022 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2022 - Güncelleme: 26.10.2022 13:50 - Görüntülenme: 664
  Beğen | 0  kişi beğendi