T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi

MATH TRAVELLERS eTwinning Projesi

MATH TRAVELLERS eTwinning Projesi

MATH TRAVELLERS, 10 ülkeden 30 farklı okuldan öğretmenlerin işbirliğinde yürütülen 252 öğrencinin katılımı ile yürütülen uluslararası bir eTwinning projesidir.

               Bu projede; öğrencilerimiz matematikte yolculuk yaparak matematiğin güzelliğini grafiklerde, resimlerde, gerçek hayattaki nesnelerde keşfedecekler, özellikle geometrik olarak matematiksel özellikleri kullanarak yaratıcı bir şekilde sanat eserleri yaratacaklardır. Bunu da gerçekleştirirken öğrencilerimizin GeoGebra veya Scratch yazılımlarını  kullanarak farklı ürünler ortaya çıkarmaları hedeflenmektedir.

            Okulumuz 10A, 10B ve 10G sınıflarından gönüllü öğrencilerimiz ile yola çıktığımız bu projede; öğrencilerimiz eleştirel düşünme, işbirlikçi yaklaşım, takım çalışması, iletişim becerileri kazanarak yaratıcılıklarını geliştirmenin yanında teknolojiyi yakından tanıyarak ve aynı zamanda web 2.0 araçlarını kullanarak kendi yeterliliklerini geliştireceklerdir. Dili İngilizce olan projede yer alarak farklı ülkelerden öğrencilerle tanışarak, sosyalleşecekler, kendilerine olan güvenleri artacak ve aynı zamanda farklı ülkelerden akranlarıyla İngilizce dersi pratiği yapma imkanı da bulacaklardır. Öğrencilerimiz Geogebra ile değişik şekiller yaratarak, yarattığı şekiller üzerinden sorular üretip, ürettiği soruları çözeceklerdir. Proje kapsamında matematik derslerinde kullanılan Geogebra yazılımı ile matematik öğrenmek artık bir eğlenceye dönüşecek ve öğrenciler eğlenirken de öğreneceklerdir.

Proje çalışmaları okulumuz adına matematik öğretmeni Yasemin Çetinkaya rehberliğinde yürütülmektedir.

 MATH TRAVELLERS eTwinning Project

              MATH TRAVELLERSis an international eTwinning project with the participation of 252 students, carried out in collaboration with teachers from 30 different schools from 10 countries.                In this project; By traveling in mathematics, our students will discover the beauty of mathematics in graphics, pictures, real-life objects, and create works of art creatively using mathematical properties, especially geometrically. While doing this, it is aimed that our students create different products using GeoGebra or Scratch software. In this project we started with our volunteer students from 10A, 10B and 10G classes; Our students will develop their creativity by gaining critical thinking, collaborative approach, teamwork, and communication skills, as well as improving their own competencies by getting to know technology closely and using web 2.0 tools at the same time. By taking part in the English-speaking project, they will meet students from different countries, socialize, increase their self-confidence, and at the same time have the opportunity to practice English with their peers from different countries. Our students will create different shapes with Geogebra, produce questions based on the shapes they create and solve the questions they produce. With the Geogebra software used in mathematics lessons within the scope of the project, learning mathematics will now turn into a fun and students will learn while having fun.

 

               Project studies are carried out on behalf of our school under the guidance of mathematics teacher Yasemin Çetinkaya.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.11.2021 - Güncelleme: 12.11.2021 11:48 - Görüntülenme: 861
  Beğen | 4  kişi beğendi