GEZDİK GÖRDÜK İNCELEDİK GEOGEBRA İLE ÇİZDİK

“Geogebra İle Görsel Matematik”eTwinning projesi üyesi olan okulumuz öğrencileri "İlimizdeki Kültürel Miras kategorisinde olan yapıların geogebrada tasarımı " konulu etkinlik çalışmalarına kaynaklık edecek eserleri incelemek üzere proje danışman öğretmeni Gülten ERTEKİN rehberliğinde 02.05.2019 perşembe günü Konya´da şehir içi gezi düzenlediler.

Gezilerine Mevlana Türbesi ve çevresinden başlayan öğrencilerimiz Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan, Konya´nın Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesindeki farklı kültürlere ait tarihi binalardaki geometrik yapıları da incelediler.

Öğrencilerimiz geogebrada“grafik çizen hesap makinesi”sayfasını kullanarak gezdikleri tarihi yapılardaki figürlerin, süslemelerin ve inceledikleri tarihi eserlerin çizimlerini yaptılar.

Bu çalışma ile öğrencilerin geometrik şekiller ve özelliklerini kavrama, simetri, yansıma, dönme dönüşümlerini kullanma ayrıca  kendilerini ifade edebilme  becerilerini geliştirme amaçlanmıştır.

10-05-201909-05-201909-05-2019

Yayın: 09.05.2019 - Güncelleme: 10.05.2019 16:29 - Görüntülenme: 472