T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi

EK-YAT Projesi İstanbulTürkiyeFinalinde Ödül Aldı

 

Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) iş birliğiyle düzenlenen "Yarını İnşa Et" projesi kapsamında liseli gençler;çevre, enerji ve akıllı şehir alanlarında ürettikleri projelerle ödüllerini aldılar. Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi ONHALproje ekibi EK-YAT Akıllı Sera Projesi ile Türkiye finalinde ödül alarak bizleri gururlandırdı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile gerçekleştirilen "Yarını İnşa Et" projesi kapsamında; Türkiye’nin farklı illerinden 9 – 10 - 11. sınıflardaki öğrenci ekipleri akıllı şehirler, çevre ve enerji alanlarında, çevrelerinde gördükleri sorunlara çözüm sunan teknoloji temelli projeler ürettiler. 845 öğrencinin Arduino teknoloji kitleri aracılığıyla 165 farklı fikir geliştirdiği proje kapsamında kendi illerinde finale kalan 20 farklı proje grubu, bağımsız bir jüri tarafından İstanbul’da değerlendirildi.Türkiye finalinde başarılı olan 5 proje ekibi Sabancı Üniversitesi Collaboration Space'de 5 günlük “maker kampı” ile ödüllendirildi.

 

Türkiye finalinde jüri; Konya Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi, Konya Atatürk Anadolu Lisesi, Mardin Kızıltepe Fen Lisesi, Adana liseleri (Kurttepe Şehit Ali Öztaş MTAL, Final Fen Lisesi ve Varda Koleji) ve Trabzon Düzköy Nazım Kayhan MT Anadolu Lisesi projelerini ödüle layık gördü. Konya ve Türkiye genelinde sergiledikleri başarıdan dolayı Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi EK-YAT proje ekibini kutlarız.

 

EK-YAT Akıllı Sera projesimatematik öğretmeni Yasemin Çetinkaya öncülüğünde okulumuzöğrencileri İbrahim Enes Baloğlu, Tahir Furkan Sarıdiken, Bekir ErenÜnüvar, Oğuzhan İpteş ve Ayşe Miray Türker'den oluşan ekip ile gerçekleştirilmiştir.

 

EK-YAT Akıllı Sera projesi;güneşin durumuna göre hareket eden güneş enerjisi panellerinin kullanıldığı, otomatik olarak veya Bluetooth kontrollü hava, toprak ve nem oranlarına bakılarak sulamanın yapıldığı, sıcaklığındüzenli ölçülerek ısıtma ve soğutmanın gerçekleştiği, şiddetli yağmur veya karda çatınınotomatik kapandığı, klasik müzikle ve mor ışıkla verimin artırıldığı çevreci ve kullanıcı dostu akıllı bir sera kitidir.

 

Yarını İnşa Et projesi kapsamında elde ettikleri üstün başarıdan dolayı öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

10-06-201910-06-201910-06-201910-06-201910-06-201910-06-201910-06-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.06.2019 - Güncelleme: 10.06.2019 10:34 - Görüntülenme: 869
  Beğen | 6  kişi beğendi