ATIK-MATİK PROJEMİZ

ATIK-MATİK

Sürekli tüketime dayalı bir hayat biçiminin var olduğu bir çağda yaşamaktayız ve alıp kullandığımız yiyecek atıklarını, plastikleri, pilleri ve kağıtları aynı yerde biriktirip çöpe gönderiyoruz. Halbuki dünyamızdaki kaynaklar sınırlı ve bu kaynakları sürekli tüketiyor fakat yerine yenisini getiremiyoruz. Kaynakların tükenmesini azaltmanın ve çevre kirliliğinin önüne geçmenin tek yolu geri dönüşümdür.  Geri dönüşümün bize sağladığı faydalar saymakla bitmez. Bunlardan en önemli olanları; atıkların ayrıştırılması neticesinde toprak, hava ve su kirliliğinin önüne geçilmesi, ülke ekonomisine katkıda bulunulması, atık maddelerden uygun olanların yeniden kullanıma sunulması ile kaynak israfının önlenmesi olarak sıralanabilir. Atıkların ham madde olarak kullanılması çevre kirliliğinin önlenmesi açısından da oldukça önemlidir. Toplum olarak tüketimi azaltır ve geri dönüşüme katkı sağlarsak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak mümkün olacaktır. Geri dönüşüm ilk olarak ailede ve okulda eğitim yoluyla başlar, bu nedenle "atıklar üzerinde ne yapabiliriz" düşüncesinden hareketle öğrencilerin düşünmelerine yardımcı olarak "tüketici" değil, onları "üretici" kılmaya çalışmak amacıyla Atık-Matik projesi hayata geçirilmiştir.

ŞARTNAME:

800 sayfalık kağıt ile 5 adet plastik (şişe, deterjan kutusu vs) karşılığında belirlenmiş numaralara göre matematik sorusu seçecekler, çözümünü bir sonraki teneffüste görevli öğrenciye vererek, çözümü doğru ise çekilişe katılma hakkı elde edeceklerdir. Soru çözümünü seçtikleri sorunun arkasına ayrıntılı bir şekilde yazmaları gerekmektedir. Sadece cevabı yazanlar kabul edilmeyecektir. Yarışmamız 20 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek ve bu tarihte çekiliş yapılarak kazanan öğrenciler (toplam 4 öğrenci) tespit edilecektir. Yarışmaya katılmak isteyenler (her bir katılım için ayrı ayrı atık madde getirmek şartıyla) birden fazla kez katılabilirler.

Ödüller:

1.      Okulumuzun düzenleyeceği gezilerden birine ücretsiz katılım

2.      Kantinden 100 TL tutarında alışveriş çeki

3.      Sınava hazırlık kitapları

4.      Sinema bileti (mısır ve içecek dahil)

NOT: Ödül almaya hak kazanan öğrenciler çekiliş sırasına göre 1. Öğrenciden başlayarak ödülü seçme şansı tanınacaktır. Her bir öğrenciye farklı bir ödül verilecektir.

PROJE EKİBİ

1)      Aybüke ÖZLÜ

2)      Havva Ela DURGUT

3)      Ayşe Ceren KUMLU